Globalcaching
Globalcaching Globalcaching

Site info

Globalcaching biedt tools voor geocachers. Met de volgende hulpmiddelen willen we het geocachen (zowel als zoeker als als cache owner) verbeteren. Voor een aantal van deze hulpmiddelen moet je donateur zijn van Globalcaching.

GSAK Macro's

GSAK (Geocaching Swiss Army Knife) is een programma dat je kunt installeren op je Windows computer, en waarmee je een database kunt aanleggen met voor jou interessante geocaches. Globalcaching heeft een aantal macro's beschikbaar gemaakt die je kunnen helpen die databases up-to-date te houden, zodat je bijvoorbeeld alle actieve geocaches in Nederland paraat hebt.

Geocache kaarten

We hebben een kaart gemaakt waarmee je geocaches kunt zoeken, ook die al gearchiveerd zijn. Ook zijn er kaarten voor nachtcaches en lost places, met als extra handigheid dat bezoekers kunnen aangeven dat een geocache wel het nachtcache of lost-place attribuut heeft, maar dat dat eigenlijk niet klopt. Deze geocaches worden dan niet meer op de specifieke kaart getoond.

FTF ranglijst

De FTF ranglijst is een ranglijst van cachers die de caches als eerste, tweede of derde vinden. Deze ranglijst wordt met de hand bijgehouden en alleen voor Nederland.

Cache Call Catch

Middels de CCC kun je medecachers om hulp vragen wanneer je vastloopt tijdens het geocachen. Dit kan ter plekke, indien je de beschikking hebt over mobiel internet. Ook kan je vooraf via onze website caches selecteren, je ziet dan, net zoals via de smartphone, de contactgegevens van cachers die de geselecteerde cache hebben gelogd.

Gebiedsinfo

Naast een kaart met geocaches hebben we ook een kaart waarop je kunt zien welke organisatie een gebied beheert, zodat je weet waar je toestemming moet vragen voor het plaatsen van een nieuwe geocache. Momenteel is er alleen gebiedsinformatie van Landschap Overijssel, het Flevo-Landschap, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Kalenders

Op Globalcaching is het mogelijk om een kalender voor je eigen geocaches aan te maken zodat geocachers een plekje kunnen reserveren.

Forum

Op ons forum kun je vragen stellen over het gebruik van Globalcaching.

Geocaching Cache Type Icons © Groundspeak, Inc. DBA Geocaching HQ. All rights reserved. Used with permission.